Jdi na obsah Jdi na menu
 


15. 12. 2023

Slavičínské Cantare v říjnu navštívilo italské Lago di Garda, již popáté se zúčastnilo mezinárodního hudebního festivalu

Festivalovou přehlídku tvořily dílčí koncerty, na nichž se prezentovaly tři až pět souborů. V zajímavém koncertním sále Auditorium S. Guiseppe se pak uskutečnil společný koncert, na němž zazněla vždy jedna píseň každého souboruv provedení a capella (bez doprovodu – pozn. aut.). Slavičínské Cantare zde zazpívalo spirituál Hem of Your Robe.

Hlavní myšlenkou a motivem pro konání festivalů MRF Musik Reisen Faszination je dát příležitost amatérským souborům vzájemně se potkat, navázat nová přátelství a kontakty a zažít pocit sounáležitosti s milovníky sborového zpěvu z jiných zemí i kultur. Obrovskou devizou festivalu je to, že se koná v turisticky velmi atraktivních lokalitách – u Gardského jezera, v Paříži, Barceloně, Římě, Benátkách atp.

Slavičínské Cantare opět vytvořilo atraktivní hudební program, v němž se střídaly lidové melodie, s tradičními sborovými skladbami a nechyběl ani populární filmový hit Shallow. Pestrost do programu přinesly také skvělé výkony sólistů. Cantare opět zaujalo a z Itálie si znovu přivezlo zlatý účastnický diplom.