Jdi na obsah Jdi na menu
 


25. 2. 2020

ZRUŠENO!!! Benefiční koncert aneb Pomoc pro Afriku

Life with a backpack – život s batohom

Aneb chceme světu přispět k lepší budoucnosti, ale bez vás to nedokážeme

Jak to začalo?

Jsme naprosto obyčejní lidé, kteří chtějí být alespoň kapkou pomoci ve velkém oceánu a přinášet radost do života ostatních.

Začalo to cestami do Afriky. Čím více jsem Keňu poznávala, tím více jsem věděla, kudy dál v životě pokračovat. Rozhodla jsem se pomáhat tam, kde je to potřeba. A v Keni to potřeba je. Nechci říkat, že se mají úplně špatně, protože oni jsou šťastní tak, jak jsou, protože ani netuší, co vše by v životě mohli mít a žijí ze dne na den. Ale kvalitní doktor nebo dobré vzdělání dětem, které si ho jinak nemohou dovolit, určitě může zajistit lepší budoucnost.

Před 3,5 lety jsem začala jezdit jako dobrovolník do Keni za Radkou, která tu má malou organizaci Jossap, kde se starám o farmu a o sirotky. Afrika mi změnila pohled na svět a já se do Keni musela neustále vracet, protože jsem se nedokázala smířit s tím, jak se my tady máme dobře a tam někde je svět, který je úplně jiný. Afrika mě donutila dělat velké změny v životě, které bych nikdy dříve neudělala, jako je např. výpověď v práci, abych tam mohla jet na delší dobu. Prošla jsem si silnou malárii, kdy jsem skončila v nemocnici a nevěřila, že to můžu přežít. Každý den v Keni jsem poctivě zapisovala do svých deníků a pak jsem se rozhodla z nich vytvořit knihu. Přemýšlela jsem, jestli to má vůbec cenu, jestli mohu uspět, ale řekla jsem si, že pokud to nezkusím, tak to nezjistím. A tak to zkouším, protože mám velkou motivaci, kdy vydání a prodej mé knihy může pomoci tam, kde je to potřeba. Ale zároveň vím, že to bude jen jedním ze střípků pomoci. Ale rádi bychom takových střípků skládali dohromady více a více. A vy můžete být jedním z nich.

Již teď také píšu další knihu pro vás, která bude o naší pěší půlroční pouti v čele se zcela nehybným člověkem na vozíku, který se rozhodl vyrazit se svými přáteli přímo ze svého domova v Olomouci do španělského Santiaga de Compostela. Veškeré detaily o tom, co jsme od minulého roku měli možnost zažít, najdete na webu www.lifewithabackpack.com nebo na FB: Life with a backpack – Život s batohom.

Proč to vlastně děláme?

Protože po té, co jsme se seznámili s osudy dětí v Keni, k nim nedokážeme být lhostejní a chceme jim umožnit lepší budoucnost. Ale bez vás to nedokážeme. Děkujeme!

Vendula Pavláčková, dobrovolnice pro Keňu